КАТ със засилени мерки през почивните дни

МВР засилва контрола по пътищата за предстоящите почивни дни. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, изрядни документи и употреба на алкохол и наркотици.

Създадена е необходимата организация от КАТ, която ще подпомогне натоварения трафик, който се очаква днес и през последния ден от почивните дни. На изходните точки на големите градове още този следобед ще има екипи на КАТ, които ще подпомагат и контролират трафика, заяви за Сутрешния блок на БНТ главен инспектор Илия Георгиев.

Интензивно движение по пътищата се очаква още от ранните следобедни часове на днешния ден.

По време на почивните дни ще бъдат правени проверки за употреба на алкохол от водачите и ще има засилен контрол за максималната скорост за движение. Ще се проверяват и мотоциклетистите.

Силите на КАТ ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите, но също така ще се извършват проверки по малките населени места.

По отношение на електрическите тротинетки главен инспектор Георгиев заяви, че се полагат усилия за регламентиране на движението им. Работи се по въпроса да бъде уточнено къде да се движат. Към момента действащите правила за тези превозни средства са както за всички участници в движението. Георгиев призова тези, които използват електрически тротинетки да слагат каски и да бъдат достатъчно видими за всички.


image0 (9K)