Кметство в Полша нае овца за пресконференция

Общинската администрация в полския град Краков е платила за участието на овца в пресконференция на вицепрезидента на града Анджей Кулиг, съобщи порталът Interia, цитиран от OFFNews.

Овцата, която по време на пресконференцията не е обелила и дума, е била взета под наем срещу 6 хиляди злоти (ок. 2500 лева), сума, която би стигнала в Полша за покупката на стадо от 20 животни.

image0 (9K)

В средата на юли градската администрация в Краков публикувала в бюлетина за публична иформация всички сделки, сключени от началото на 2022 година. В бюлетина било записано, че на 17 май чиновниците от отдела за обществена комуникация на градския съвет са подписали договор за „участие на жива овчица в пресконференция в подножието на Замъка Вавел“.

Действително на 18 май под стените на замъка в близост до Вавелския дракон вицепрезидентът на града Анджей Кулиг се срещнал с представители на медиите заедно с пресаташето на Краков, а заедно с тях на мероприятието присъствала и овца. На журналистите било разрешено да погалят животното, а Кулиг дори позирал с овцата за снимки. Овцата, кръстена Янина, присъствала за материализирането на легендата за Вавелския дракон, който изяждал овце и крави, пасящи по Краковските ливади по случай 50-та годишнина от издигането на една от най-разпознаваемите атракции в града – фигурата на бълващия огън дракон.

Драконът пукнал и започнал да бълва огън, след като го измамили и вместо овца му подхвърлили увита в овча кожа сяра. Оттам PR-те на градския съвет решили да наемат истинска овца.

Проблем за жителите на града обаче се оказал хонорарът на животното. Според журналиста от krowoderska.pl Томаш Борейца една овца за един час изкарвала в Краков повече, отколкото шофьор в градския транспорт за един месец.

https://www.dunavmost.com/====… https://kupi-sega.bg Бъди оригинален! Интересни подаръци за скъпи хора! КУПИ СЕГА! https://kupi-sega.bg/

(Visited 23 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!