Кметъла пак кандидат за кмет на Каварна

Кметъла пак кандидат за кмет на Каварна
Кметъла пак кандидат за кмет на Каварна

Снимка БГНЕС, архив

Бащата на легендарните рокфести в Каварна Цонко Цонев отново е кандидат за кмет на града.

„Днес бях регистиран, като кандидат за кмет на Община Каварна. Може да бъде изображение с 1 човек и усмихване.“ Така Цонко Цонев обяви в своя фейсбук профил, че отново се кандидатира за кмет на Каварна.

Той беше кмет на Каварна от 2003 г. до 2015 г., а в периода 2015 г. до 2019 г. – независим общински съветник, пише „24 часа“.

Докато беше кмет, Цонев създаде Каварна Рок Фест. Музикалният фестивал събираше феновете на рока и метъла от цяла България в града.

Още по темата

29 юни 2018 08:50

29

В крайморския град се проведоха десетки рок и метъл концерти на известни чужди и български банди и изпълнители. Над 10 години продължи историята на големия летен фестивал, който първо се казваше „Kaliakra Rock Fest“, след това „Kavarna Rock Fest“, а при последните си издания „Kavarna Rock“.

След оттеглянето на Кметъла от поста през 2015 г. провеждането на фестивала беше преустановено и традицията – прекъсната от общината. Последното издание на рок феста се проведе през лятото на 2016 г.

На Каварна Рок Фест са гостували групи и артисти като Deep Purple, Manowar, Motorhead, Led Zeppelin, Slayer, Алис Купър, Таря Турунен, Europe, Helloween, Twisted sister, Sabaton и Motley Crue.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 27 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)