НАЙ-НОВИ:

Кметът на Димитровград брани името на Георги Димитров, не пречело на града да се развива

Всеки има право на мнение, стига да не се опитва да го налага отново и отново. Днес отново бе повдигната една чувствителна за всички димитровградчани тема. Ще потвърдя отново това , което съм казал и преди пет години. Съжалявам, че ще си позволя по-емоционален тон, но вярвам, че така се чувства всеки един, когато по някакъв повод засегнат родното му място.

Това написа на страницата си във Фейсбук кметът на Димитровград Иво Димов в отговор на предложението на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев градът да си смени името, защото е комунистическо. Идеята му се отнася до всички имена на улици и градове, носещи имена на комунистически дейци.

„Надявах се, че годините на емоционални изблици и политически заигравки с името на Димитровград са останали зад гърба ни. Надявах се, че политици, общественици и всеки един, който уважава хората на Димитровград, ще се отнесе с нужната сериозност към историческата същност на един град, който за добро или лошо е създаден по време, когато много от нас още не са били родени. Един град, който е събрал родителите ни с една мисъл – да бъдат част от нещо голямо, нещо значимо, нещо ново, което да стане начало на един по-добър живот за тях и техните семейства“, изтъква още кметът на Димитровград.

„Димитровград получи своето европейско признание, чрез значими и влиятелни международни организации и доказа своя европейски облик с политиките и постигнатото, което ясно го откроява, като модерен, динамичен и съвременен град, който цени историята си.

Всеки от нас стои стабилно в настоящето си, защото носи в себе си паметта на своя род и предци. Казах го вече веднъж, ще го споделя отново, защото това е разбирането ми. Нека уважаваме миналото си, за да градим успешно бъдещето си!

Димитровград доказа, че се развива, въпреки името си или заради него. Историята ще даде своята оценка, хората живеещи тук-също. А тяхното мнение според мен е най-важното“, завършва поста си Иво Димов.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon