Когато бракът се разпада. Решенията

Всеки брак има своите върхове и спадове, но това не означава категорично, че той ще бъде разрушен. Макар „коловозите“ да са наистина често срещани, всяка дългогодишна връзка се нуждае от периодична „проверка“.

Ето кои са знаците, на които трябва да обърнете внимание:

1. Партньорът ви е до вас, но не прекарвате достатъчно време заедно

image0 (9K)

Ако двамата се намирате в една стая, но не разговаряте и не правите нищо заедно, това несъмнено е червен флаг. Дори да седнете вечер един до друг и всеки да кореспондира с приятелите си в социалните мрежи, не може да се каже, че прекарвате време с партньора си.

Решение: измислете нещо, което ще го накара да остави телефона и да прекара времето си във вашата компания.

2. Партньорът не ви включва в плановете си за свободното време

Срещата с приятели и практикуването на хобито е нещо, от което не трябва да се отказваме, но това не трябва да отнема цялото свободно време. Ако сте започнали да прекарвате твърде много време далече един от друг, правейки нещата, които ви интересуват, вие сте на половината път към раздялата.

Решение: измислете си съвместно хоби (разходки вечер, спорт или танци) и оставяйте всяка вечер време „за душата“.

3. Никога не ви пита: „Как мина денят ти?“

Ако вашите разговори по време на вечеря приличат на среща в логистичния отдел, трябва да направите нещо по въпроса. В противен случай с брака ви е свършено.

Решение: Споделяйте един с друг вашите мисли, преживявания и впечатления от всеки изминал ден. Направете крачка напред. Попитайте партньора си как е минал денят му.

4. Няма интерес към вас в интимен план

Това е признак, че привличането между вас вече е изчезнало. Възможните причини са няколко и е добре да разсъждавате върху тях във всяка свободна минута.

В началото на връзката ви сте били пленени един от друг и сте се опитвали да прекарвате всяка секунда заедно. Тази откритост има и своя минус: навик, рутина и в резултат на това загуба на интерес.

Физическата близост се избягва и когато чувствата ви са наранени. Не се отваряйте напълно пред партньора си, оставете някои „стаи“ затворени. Пълната откровеност и наивност не е най-доброто начало на дълга връзка.

Решение: върнете си женствеността, общувайте с партньора си като с мъж, а не като с приятел или съпруг.

5. Постоянно критикува вашите приятели и семейство

Вашият партньор сега също е част от вашето семейство, но може да не е толкова добродушен към родните и хората от обкръжението ви.

Коментарите, адресирани до някои от тях, донякъде са адресирани до вас. Това е неприемливо поведение.

Решение: Не позволявайте на партньора си да говори лошо за приятелите и семейството ви, защото по този начин той нарушава личното ви пространство.

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!