НАЙ-НОВИ:

Когато Дрю Баримор се снима за „Плейбой“, Спилбърг и праща одеало с бележка „Покрий се“

„Има огромна разлика между това да си сам и това да си самотен. Можеш да се чувстваш самотен и сред хората. Обичам да съм сама, обичам да се храня сама. Да се прибирам вечер у дома и просто да изгледам някой филм. Понякога трябва наистина да „изляза“ от себе си и да си кажа „Боже, време е да се видя с приятелите си, защото ми е твърде удобно да бъда сама със себе си“, казва Дрю Баримор.

В момента актрисата, която на 22 февруари навършва 46, може и да е най-позната с ролята си в „Ангелите на Чарли“, но нейната кариера започва много години преди появата й във филма на Джоузеф Макгинти Никъл през 2000 г. Дрю започва да се снима в киното още като дете. Всъщност първата й поява е като 11-месечно бебе, когато родителите й я снимат в реклама на кучешка храна. На 4-годишна възраст започва с роли в телевизията и киното. Първото й запомнящо се участие е в „Извънземното“ от 1980 г., а с ролята си на малката Чарли в „Подпалвачката“ – филм по роман на Стивън Кинг, Дрю наистина стартира взривоопасно своята кариера.

                                                     Със съпруга си Уил Копелман

Когато е на 15, тя вече е опитвала цигари, алкохол, марихуана и дори кокаин. На тази възраст издава автобиографията си „Little Girl Lost“. В нея разкрива много любопитни факти от първите години на живота си. Завършва книгата, когато е на 14, а много години след това – през 2015 г. издава и продължението на мемоарите си под името „Wildflower“.

Детството на Баримор е белязано от много противоречиви моменти, но точно тогава тя се среща и с много знаменитости. За Дрю не е било необичайно да е на парти с Род Стюарт например. Самият Стивън Спилбърг й е кръстник, а нейни кръстници са София Лорен и Ана Страсбърг.

Дрю е била много близка приятелка на Къртни Лав години преди Лав да среще Кърт Кобейн. Баримор е кръстница на дъщерята на Кърт и Къртни – Франсис Бийн Кобейн. А Камерън Диас е кръстница на по-малката дъщеря на Дрю – Франки.

Макар че новините за Дрю в международните медии не са чак толкова често срещани, не мислете, че тя се справя зле. Състоянието на звездата е оценено на 125 милиона долара и тя има няколко имота, в които може да се отдаде на почивка, включително дом в Лос Анджелис на стойност 8 милиона долара.

През 2008 г. списание Maxim я поставя на 40-то място в списъка си със 100 най-сексапилни жени. А People също я поставя в списъка си с 50-те най-красиви хора на планетата.

Въпреки нестандартния начин, по който е израснала актрисата, тя успява да отглежда своите две деца по напълно традиционен начин. Отчасти това се дължи и на съпруга ? и баща на двете ? деца Уил Копелман.

Това е три брак за Дрю. С Уил имат две дъщери – Олив (на 8 г.) и Франки (на 6 г.).

Актрисата предпочита режисьорския стол пред това да бъде пред камера. Първият филм, който режисира е „Whip It“ от 2009 г.

Баримор все още е най-младата звезда, водила шоуто Saturday Night Live. За първи път това ? се случва, когато е на 7 години, след това се е появявала като водеща на шоуто повече от 5 пъти.

Първата целувка на Дрю е била с нейния колега – актьора Брекин Майър. Тогава той бил на 11 години, а след това Дрю му уредила среща с агент, което впоследствие дало тласък на кариерата му.

Дрю никога не завършва училище. На 13 е заета с други, далеч по-неприятни неща, като престоя в клиника за ментално лечение. Това не е толкова изненадващо, като се има предвид, че едва на 5 години Дрю трябвало да чете книгата „Подпалвачката“ на Стивън Кинг, за да влезе в ролята на Чарли във филма по произведението. Тя почти получава и ролята на момичето в „Постъргайст“. Актрисата е настанена в клиниката за ментално лечение, след като прави опит за самоубийство на 13-годишна възраст. Напуска институцията на 14 години.

Макар че животът на Дрю винаги е бил свързан с киното, след като излиза от клиниката, тя се опитва да се отдалечи от майка си и сама да се грижи за себе си. По онова време не е имала ангажименти за роли и се налага да работи в едно кафене. Собственикът на заведението я описва като „ужасен служител“. За щастие малко след това Баримор получава ролята в „Отровната Айви“ и се връща към филмовата си кариера.

Актрисата неколкократно е потвърждавала, че е имала интимни връзки и с жени. Нейното обяснение по този въпрос е, че вижда двойката от жена с жена точно толкова красива, колкото двойката мъж и жена.

Баримор получава своята звезда на Алеята на славата във Холивуд през 2004 г. Така тя става петият член на семейството, който се сдобива със своя звезда, след баща й, дядо й и още двама роднини. Баща й Джон Дрю Баримор и дядо й Джон Баримор са били известни актьори. И двамата са имали проблеми с пристрастяването към алкохола.

Като тийнейджърка Дрю веднъж отива на среща с актьора Кричън Бейл, но така и не му се обадила повече. Това е през онзи период от живота й, когато младата Баримор се бори с алкохолизъм и пристрастеност към наркотиците.

Освен тези проблеми Дрю години наред се бори и с излишните килограми. Опитвала е какви ли не методи за отслабване, но тя притежава и много хумористичен поглед върху тази ситуация. Веднъж някой я попитал дали не е бременна, а тя отговорила „Не, просто съм дебела сега“.

Животът и личността на Дрю Баримор вдъхновяват бандата Eden Park да й посвети песента „Barry Loves Drew Barrymore.“

Когато е на 19 години, Дрю се снима за Playboy. В резултат на това нейният кръстник – режисьорът Стивън Спилбърг й изпраща като подарък едно одеяло а бележката „Покрий се!“.

Тъй като кариерата на Дрю Баримор стартира много рано, когато достига зрелостта си, вече е натрупала голям брой роли в киното. И още през 1999 г. получава награда за цялостен принос.

Ваня САВКОВА, life.dir.bg

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon