Кога и по-големите ученици ще се върнат в клас?

Още другата седмица образователното министерство ще обсъди кога и кои ученици да се върнат обратно в клас. Заради положителната тенденция в разпространението на коронавируса, здравният министър и премиерът заявиха, че това може да се случи още следващата седмица. Условието за това е децата да се тестват два пъти седмично.

Кристина Иванова е в 6 клас. Вече около месец се обучава онлайн. Казва, че ѝ е по-трудно и училището много ѝ липсва. Все пак обаче, ако я задължат да се тества, предпочита да си остане вкъщи.

Още по темата

12 ное 2021 15:46

23

12 ное 2021 11:50

63

„Не обичам нито да плюя, нито да правя тестове. Малко се притеснявам. С близалка може, но според мен, няма нужда от това, защото губим време от целия ден и не искам да ставам опитно зайче“, сподели тя.

Майка ѝ Светлана Иванова също предпочита дъщеря ѝ да учи присъствено, стига това да не е обвързано със задължително тестване.

„Това е стрес за децата, напрежение преди училище – ще изляза ли положителен, ама ще бъда ли отрицателен, как ще кажат на мама и тати. Това е допълнително притеснение за децата“, каза тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Засега обаче, условието да се върнат обратно в клас, е Кристина и нейните съученици да се тестват два пъти седмично. Тестовете ще стигнат за всички ученици.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!