Кои имена се спрягат за кандидат-министри?

Кои имена се спрягат за кандидат-министри?

Част от имената, спрягани за министри в евентуален кабинет „Денков – Габриел”, съобщи Нова тв, като се позова на неофициални източници. Сред тях са

Асен Василев – министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Екатерина Михайлова – министър на правосъдието

Мартин Захариев – министър на културата

Калин Стоянов е шеф на ГДБОП. Екатерина Михайлова е юрист и политик от ДСБ, депутат в четири парламента, през периода 2001 – 2002 г. – председател на СДС. Мартин Захариев е юрист, работил в областта на медиите, бивш издател на сп. „Плейбой“, бе депутат от „Коалиция за България“, както и  кандидат за министър на туризма в кабинета „Габровски“.

По последна информация списъкът с министри е почти готов и остават малки уточнения. Очаква се довечера той да бъде гласуван от Националните съвети на двете формации и най-вероятно утре да бъде съобщен официално.

Още по темата

1 юни 2023 16:20

42

„Има напредък, изчакайте още малко“, каза пред журналисти в парламента номинираният за премиер от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков. Днес отново в кабинета на председателя на Народното събрание Денков и Мария Габриел, както и представители на първите две политически формации – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължиха разговорите за съвместно управление, посочва БТА.

„Докато не свърши целият процес, нищо не е приключило“, обобщи Денков.

Очаква се националните ръководни органи на партиите в двете политически формации да се произнесат по окончателния състав и структура на Министерския съвет.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 89 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)