НАЙ-НОВИ:

Кои места в дома забравяме да чистим?

Винаги има нещо за чистене вкъщи. Стандартните места, на които се събира мръсотия, са ясни. На тях вероятно наблягате при всяко чистене на дома. Няма как да подминете антрето, тоалетната, банята, мръсните плотове в кухнята, уредите, които използвате най-често. Да не забравяме и пода навсякъде в дома. Освен тях обаче има още толкова места, на които се събира мръсотия, но които често забравяме на почистим.

Кои са местенцата вкъщи, за които не сте се сетили, че се нуждаят от почистване?

Вентилационните отвори на сушилнята

При сушене на дрехите в сушилнята от тях се отделя уловения мъх, който преминава през специални дюзи. Ако не почиствате тези пътища, машината може да се затрудни в работата си или да се развали с времето. Премахвайте редовно отлаганията от власинки от дрехи, защото в тях се задържат мръсотия и бактерии.

Пазарски чанти за многократна употреба

Ако мислите за околната среда и не използвате найлонови пликове при всяко пазаруване, това е похвално. Но трябва да помислите и за собственото си здраве. Ако забравяте да перете чантите за пазар, които използвате, направете го още сега. В тях се задържат всякакви нечистотии и патогени. Перете ги по-често, особено ако пренасяте с тях пресни продукти, като месо, яйца, зеленчуци, млечни продукти, които не са фабрично опаковани.

Поставки за четки за зъби

Банята е същински развъдник на бактерии заради влагата и топлината. Ето защо там трябва да сте много осторожни в почистването. Не забравяйте да почистите всяко кътче, включително поставките за четки за зъби. В тях се задържа много мръсотия, която може да се пренесе директно в устата ви чрез миенето на зъбите с четката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Източник: https://www.dnes.bg/………………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon