Кой е най-големият риск за здравето на младите хора?

Независимо от редица външни фактори, като вредни емисии от горивни инсталации, тютюнопушене и прекалената употреба на алкохол, най-голям риск за здравето на младите хора представлява липсата на социални контакти, или с други думи, самотата, предупредиха учени, цитирани от Лайф.

[ad id=“225664″]

Общата вреда от продължителната самота и социалната изолация може да се окаже по-голяма в сравнение с тази от тютюнопушенето, употребата на алкохол и затлъстяването, предава БТА.

Изследване на специалисти от университета на Куинсланд показа, че повечето хора не подозират, че липсата на социална интеграция е вредна за здравето им.

Проучвания, обхванали 500 участници в САЩ и Великобритания, установиха, че хората, които поддържат приятелски отношения помежду си, живеят по-дълго и по-добре от самотните си връстници. Освен това хората, които имат един или няколко добри приятели, се чувстват по-щастливи и в по-редки случаи умират от последствията от депресия.

[ad id=“263680″]

По данни на учените, самотата увеличава с 30 на сто риска от смърт до 35-годишна възраст. В някои страни общопрактикуващите лекари вече дават на пациентите си практически съвети за удължаване на живота, като освен лекарства, се препоръчват срещи, спортуване и търсене на приятели.
dunavmost.com


image0 (9K)