Коледен концерт под прозорците на габровската болница за пациентите, борещи се с COVID-19

Днес под прозорците на габровската болница се състоя необичаен концерт. Знаейки, че много пациенти ще посрещнат коледните празници не у дома, медиците решиха да ги зарадват.

Идеята беше дадена от работещите в Инфекциозно отделение и веднага подкрепена от всички работещи на първа линия в борбата с Ковид-19 и ръководството на болницата. Така в 11 часа, необичано за тишината на това място, зазвуча коледна музика. И когато болните занадничаха от прозорците, видяха най-напред един доста необичаен танц. В работните си екипи за тях танцуваха медици….

Последваха прекрасните народни песни на „Габровските гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ и изпълнението на поп певицата Анна Христова. И за да не забравяме, че сме българи, краткият концерт завърши с хубаво хоро. Умиляваща беше реакцията на пациентите, които махаха от прозорците, а някъде виждахме и сълзи. За всеки болен, лекуващ Ковид -19, възпитаниците на художничката Елиза Ковачева бяха изработили картичка и направили сладки, а децата доброволци на БЧК също донесоха сладки подаръци.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

image0 (9K)