Комисия във Врачанско си тръгна без да предаде протоколите

В област Враца с най-голям процент са ГЕРБ-СДС – 31,26%, на второ – „Продължаваме промяната“ – с 16,11%, трето място се оспорва от БСП – 10,9% и ДПС – 10,29%, а на четвърто са „Възраждане“ – с 9,20%. Протоколите от секционните комисии се проверяваха във врачанския театър. Работата върви добре, но в един момент се оказва, че липсва един от протоколите.

„В  момента са обработени 99,69% от протоколите – всички протоколи без един. Работата вървеше много бързо много експедитивно, но 40-та секция в Бяла Слатина – минали са всичките контроли, но са пропуснали да минат през 3-та контрола, тръгнали са си за общината и протоколът е там“, каза Силия Иванова, говорител на РИК – Враца, пред bTV.
И към този момент представители на РИК и служители на информационно обслужване чакат комисията да дойде и да донесе протокола.

„Трябва да се организира чувалена комисия, ескорт с МВР, така че ще има да си чакаме. Имахме готовност в 5 да сме приключили и в 7 да тръгнем към София“.

Липсващата секция е подвижна и избиратели в нея не са много, но всеки глас е важен, казва Силия Иванова.

По време на изборния ден във врачанска област нямаше сериозни нарушения.

В ромската махала в Бяла Слатина в две от секциите следобед бяха гласували едва 14% от общо 1 700 избиратели. На други избори по това време гласувалите са били много повече.

„Виждаме, че вотът е малко и предполагаме, че се дължи на факта, че не са раздадени достатъчно пари, защото по принцип тук гласуването е 90% от хората, които са в секцията“, каза Изабела Ангелова, член на СИК.

„Няма никакви нарушения, нито пари са раздавани, нито каквото и да било“, каза Сашо Маринов, представител на политическа партия.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)