КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър Иван Христанов

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър Иван Христанов

Снимка: КПКОНПИ

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за заместник-министър на земеделието Иван Христанов, съобщиха от Комисията..

Проверката е по сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това – при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, се посочва още в сигнала.

КПКОНПИ ще провери посочените в документа данни.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 8 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!