Кралица Елизабет II даде благословията си на Меган и Хари

Кралица Елизабет II изрази пълната си подкрепа за решението на принц Хари и неговата съпруга Меган да се оттеглят от задълженията си като членове на кралското семейство.

Кралицата, синът й – принц Чарлз, внуците й – Уилям и Хари, както и кралски съветници обсъдиха вчера казуса. В имението „Сандрингам“ те решаваха какъв да бъде статутът на Хари и съпругата му Меган – дали да имат издръжка, както и какви професии биха могли да упражняват. Това беше и първият разговор на четири очи между Хари и Кралицата, от началото на кризата. Меган Маркъл се е включила в дискусията по телефона, защото е в Канада със сина си Арчи.

Въпреки твърденията на британските медии, че Елизабет Втора е разгневена, кралицата заяви пълната си подкрепа за решението на своя внук. Тя не скри, че би предпочела принц Хари и съпругата му да останат част от кралското семейство, но въпреки това уважава решението им да бъдат самостоятелни. Херцозите на Съсекс са се съгласили на преходен период, в който да балансират между престоя си в Канада и Великобритания.

Статия на вестник „Таймс“ разгневи кралското семейство и стана повод принцовете Уилям и Хари да демонстрират своето единство. Изданието твърди, че грубо отношение – граничещо с тормоз, от страна на Уилям, е в основата на решението на по-малкия му брат да се оттегли заедно със съпругата си от кралското семейство.

Двамата братя заявиха, че винаги са били близки и ще останат такива, а подобни публикации са фалшиви и дори опасни.

 


image0 (9K)