Кристалина Георгиева е сред „най-важните хора“ на 2020 година в списъка на „Блумбърг“

Агенция „Блумбърг“ представи списък с 50 души, които според нея определят “безпрецедентната” 2020 г. Според агенцията, пандемията от коронавируса и изборите в САЩ до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен списък. Сред „най-важните“ е управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

Новият списък е разделен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и наука и технологии. Във всеки от тях, според агенцията, има хора, чиито постижения заслужават признание.

В категорията “политика” агенцията, наред с други, включи лидера на беларуската опозиция, бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская, престолонаследника на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан – за нормализиране на отношенията с Израел, президента на Уругвай Луис Лакале По – за това че страната под негово ръководство има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка.

В допълнение, категорията включва съоснователите на движението “Black Lives Matter”, ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Агенцията е включила управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в раздела “финанси”. Освен нея там са и ръководителят на една от най-големите финансови корпорации в света, Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, както и изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман и други.

Сред признатите от агенцията в категорията “наука и технологии”, са главно тези, чиито усилия са насочени към борба с разпространението на COVID-19, включително главният специалист по инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи, група учени, участващи в разработването на ваксини срещу коронавирус и създателите на Covid Tracking Project, който проследява броя на случаите на инфекция с COVID-19.

В категорията “бизнес” агенцията включи един от ръководителите на стрийминг услугата Нетфликс Рийд Хейстингс, ръководителя на образователното приложение Think & Learn Pvt Буджу Равиндран и стриймъра Viya.

В развлекателната категория „Блумбърг“ включи певицата Били Айлиш и режисьора Пон Джун-хо, известен с филма си „Паразит“, който спечели четири награди “Оскар”.

 


image0 (9K)