Къде можем да си купим сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг?

Къде можем да си купим сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг?

Интерактивна карта показва локациите на всички магазини в страната, в които могат да бъдат намерени сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг. Те предлагат млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ на атрактивните цени, съобщиха от държавното дружество.

Картата се зарежда при отварянето на сайта на държавното дружество lbbulgaricum.bg и цели да улесни потребителите.

„В началото на нашето управление „Ел Би Булгарикум“ предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за дружеството от 500 хил. лв. за година“, коментира министър Никола Стоянов.

По думите му след взетите спешни мерки за промяна в работата на дружеството е удвоен неговият оборот, а продуктите вече се предлагат в над 120 магазина в цялата страна.

Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум 2 пъти на ден.  

„Показахме, че на пазара може да има качествен продукт на атрактивна цена, като същевременно дружеството е на печалба“, допълни Никола Стоянов.

„Това, което променихме е, че вече Ел Би работи изцяло с местни, български доставчици“, подчерта Никола Стоянов. В миналото решенията с кои доставчици да работи държавното дружество са се взимали еднолично от директора му. Днес има ясни и публични правила, и задължително условие е 40% от доставките да са от малки ферми, а останалите 60% се разделят между поне 5 големи кравеферми.

Продуктите на Ел Би продължават да се предлагат и в някои от големите търговски вериги като с всяка от тях се водят преговори за промяна в условията на това сътрудничество, за да бъдат намелени цените за крайните потребители.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 145 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.