Къщата на Марта Вачкова в Бойковец – по-скъпа от имот на Малдивите

Силвия, майката на актрисата Марта Вачкова признава, че няма да стъпи на вилата си в киправото село Бойковец в следващите няколко месеца.

Възрастната госпожа отказва да използва провинциалната си резиденция през зимата, за да не си докара финансови главоболия, пише „Уикенд”, цитирайки самата нея. А Марта винаги е казвала, че селската им къща е най-любимият й пристан.

„Къщата е огромна и много студена. Ако съм там през декември, януари и февруари, сметките за отопление ще са гигантски – ще плащам толкова, колкото ако отида на Малдивите. Има парно, има и камина, но за да сгреят стените, се налага да включвам и електрически печки”, споделя пред репортер на „Уикенд“ съпругата на Митко Бомбата от „На всеки километър”.

Като майка доверява, че напоследък се притеснява за дъщеря си Марта. Актрисата от сериала „Откраднат живот”, „Ку-ку” и „Каналето” твърде често е на турнета и й се налага по 10-15 дни в месеца да пътува по опасните шосета на България.

Незабравимият Григор Вачков и Силвия се срещат, когато тя още носи панделки на плитките – тя е на 14, а той – на 26. Води я на сладкарница и любовта им пламва с такава сила, че той едва дочаква тя да стане на 15, за да й каже, че иска да се ожени за нея.Обещава на баща й, че това няма да попречи на учението й.Събитието е по Нова година. Силвия взима за мъж Гришата с ученическите си дрешки, а  той с панталона на Бочката /б.а. актьорът Димитър Бочев, техен близък приятел/.

В Гражданското им казват, че булката няма 18 и искат разрешение от родителите. Майка й и баща й, къде да ходят, тичат към Съвета, но в бързината майка й си забравила паспорта. Това се оказва проблем.

И единият от кумовете няма паспорт – бил в полицията, заради проверки за турне в Полша.

В крайна сметка се женят и Силвия става „детето“ на Сатиричния театър.

Животът им започва в бедност, но са щастливи заедно.

 


image0 (9K)