„Ларгото“ е на съд още от преди 3 години. Реагирал съм веднага, каза Рашидов

Реагирал съм на случая с „Ларгото“ и съм го изпратил на съд още тогава, въпросите са към друг. Това каза председателят на Комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Казвам, че съм подписал заповед да отиде на съд тази неустойка за неспазване. Втора инстанция чакаме. Реагирал съм. За всичко останало въпросите са към друг“, каза още Вежди Рашидов пред журналисти във връзка с разследването на говорителя на „БСП за България“ Елена Йончева по аферата „Ало, Банов съм“..

Той подчерта, че на въпросния обект до момента са направени „европейски и всякакви одити“, пише dnes.dir.bg

Във връзка с документите за строителството на обект – „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап, Рашидов заяви, че става въпрос за забавяне на строителя.

Той обясни, че е проверил през правна дирекция, че като се е върнал от лечението си от Германия е подписал заповед да се заведе дело да се изплати неустойка за забавени срокове. Рашидов обърна внимание, че са минали европейски и всякакви одити относно обекта „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап.

Междувременно стана ясно, че по повод изнесените днес на пресконференция на ПП БСП от народния представител и журналист Елена Йончева данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър, главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди незабавно извършване на проверка.

Още днес ще се пристъпи към изискване на цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „Сердика“ 2- 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая.

В момента говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова говори по случая във фоайето на Съдебната палата. 


image0 (9K)