Лена брани Кирил Петков от дамите на ГЕРБ: Поредното шоу!

Лена брани Кирил Петков от дамите на ГЕРБ: Поредното шоу!

Позагубилата се от политическата сцена Лена Бориславова направи коментар относно последните твърдения на ГЕРБ и защити бившия си шеф и премиер Кирил Петков.

Днес ГЕРБ дадоха пресконференция, на която Деница Сачева обвини Петков, че е направил нарушения в ББР още преди да стане премиер.

image0 (9K)

Те обявиха, че ден преди влизането в сила на указа на президента, Кирил Петков се представя за министър на икономиката и депозира документи в БНБ, с които иска одобрение на нови членове на ББР. В нарушение на нормите, таксата на БНБ е платена от личната му сметка, и в документацията са посочени неверни обстоятелства.

Още по темата

28 ное 2022 15:52

18

5 окт 2022 20:29

218

На 27 май БНБ в нарочно съобщение потвърждава за подадените документи от лица, които към тази дата нямат представителна власт, защото това е преди датата на встъпването в длъжност на служебното правителство, като посочват, че подадените документи са в разрез на Закона.

„Уважаеми ГЕРБ дами, трогателна е фалшивата ви загриженост за състоянието на ББР – банката, която по време на управлението на ГЕРБ бе лична касичка за безвъзмездни грантове за приближените до ГЕРБ бизнесмени, свързани с Д.П., Инса Ойл, Вълка и други колоритни герои на ГЕРБерското ни минало. Част от които бизнесмени вече са в просрочие и не си обслужват задълженията, а ББР с новото й ръководство се наложи да влезе принудително в управлението им“, коментира Бориславова.

„Къде беше тази “загриженост” в предишните 12 години? Къде бяхте с ловките си парламентарни въпроси, когато цялото общество се питаше защо ББР не работи за малкия и среден бизнес? Къде бяхте, когато цялото ръководство на ББР, назначено от Вас, взимаше стотици хиляди за заплата всеки месец?!? Къде, мили ГЕРБ дами?

Ясно е каква е целта на поредното ГЕРБ шоу – отвличане на общественото внимание от скопяването на Изборния кодекс, което плануват да довършат тази седмица чрез генериране на фалшиви скандали.

Късоопашатата лъжа за ощетяването на ББР с 1 млн. лева ще “поври” известно време, докато отново не бъде оборена с факти… но зад нея ще продължи да прозира тоталната импотентност на ГЕРБ да изведе страната от кризите чрез ясна управленска програма и поемане на отговорност.

П.С. Дано не се окаже само, че подавате топката на служебното да смени първото честно ръководство на ББР от години насам!?

П.С. 2 Продължава да се повтаря и друга жълта лъжа относно заплата, която съм получавала от ББР. Никога не съм била служител на заплата на ББР, нито съм получавала лично адвокатско възнаграждение от Банката. При никой работодател не съм била на месечна заплата от над 13 000 лв.

На лъжата краката са къси. И се носят последствия.

 

https://www.dnes.bg/

(Visited 135 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!