Ливърпул разгроми Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“

Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 5:0 в най-мащабното дерби в английския футбол. Това е сблъсъкът, противопоставящ най-титулуваните отбори в страната. Възпитаниците на Юрген Клоп унизиха своя опонент на стадион „Олд Трафорд“, като звездата на мърсисайдци Мохамед Салах се отчете с хеттрик и асистенция, видя ЗАРАТА.

Още в 5-ата минута Наби Кейта откри резултата, след като бе изведен сам срещу Давид де Хеа. Полузащитникът хладнокръвно изпрати топката в десния ъгъл с удар по земя. Това е най-бързият гол във Висшата лига вкарван от играч на Ливърпул на стадион „Олд Трафорд“ – 4:42 минути.

Само 7 минути по-късно Диого Жота удвои преднината на гостите. Нападателят засече на празна врата прострелно центриране на Трент Алекзандър-Арнолд.

Мохамед Салах направи резултата 3:0 в 38-ата минута, а само 10 минути по-късно удвои актива си в срещата с удар в близкия ъгъл на противниковата врата за 4:0. Египтянинът е първият футболист на клуба, който бележи в 3 поредни визити на „червените дяволи“ и най-резултатният африканец в шампионата.

За първи път в историята на клуба Манчестър Юнайтед изостава с 4 гола на почивката във Висшата лига.

След паузата гостите продължиха да бележат. Мохамед Салах завърши хеттрика си в 50-ата минута за крайното 5:0.

В следващата атака Кристиано Роналдо изпрати топката във вратата на Алисон, но голът му бе отменен заради засада, след намеса на ВАР.

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр завършиха срещата с човек по-малко след директен червен картон на Пол Погба за влизане в краката на Наби Кейта.

В 84-ата минута резервата удар на Едисон Кавани срещна напречната греда.

Ливърпул заема втората позиция в класирането, с актив от 21 точки, само с точка по-малко от лидера Челси. Манчестър Юнайтед е 7-и с 14 пункта.


image0 (9K)