Лидерът на турска партия: С помощта на Аллах флагът ни пак ще се вее над Атина

С помощта на Аллах нашето знаме отново ще се вее над Атина„. Това заявява турският политик Мустафа Дестиджи“, цитиран от „Хюриет“ – един от влиятелните вестници в Турция.

[ad id=“225664″]

Така лидерът на крайнодясната „Партия на великия съюз“ коментира изгарянето на турски знамена в гръцката столица. В Атина привърженици на радикалната гръцка политическа формация „Златна зора“ вчера запалиха турски национални флагове. Причината – турските власти задържаха двама гръцки военни в нощта на първи срещу втори март и отказват да ги освободят. Двамата преминали неволно границата, защото се „загубили поради лошото време“, твърдят управляващите в Гърция.

[ad id=“236993″]

Дестиджи поиска от гръцкото правителство на Алексис Ципрас да накаже „фашистите“ и да екстрадира в Турция „терористите“. Така в Анкара наричат турците, които избягаха в Гърция след опита за преврат срещу властта на Ердоган, който беше извършен през юли 2016 година.

[ad id=“263680″]

В противен случай – по волята на всемогъщия и всемилостив Аллах, турското знаме, което доскоро се вееше над Атина, ще се развее отново“, заканва се Дестиджи.

novini.bg


image0 (9K)