НАЙ-НОВИ:

Лозен излезе на протест срещу бъдеща ферма за лаври

На протест излязоха жители на софийското село Лозен. едоволството им е насочено към плановете за изграждане на ферма за ларви в района на селото.

Цял живот Росица Вълчанова живее в Лозен. Идва в центъра на селото, за да каже „Не“ на идеята да бъде изградена ферма за ларви. Притесненията ѝ са, че с изграждането на предприятието ще бъде замърсен въздуха в селото.

„Не съм съгласна с това, което разбрах, че някои хора имат намерение да направят това в Лозен. Красотата е във всичко, във въздуха най-вече“, сподели тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Именно заради чистия въздух преди 4 години от София в Лозен се мести и Дора. „Искаме да имаме този хубав въздух в Лозен, защото това е оазисът на София“, коментира тя.

Предприятието „Насекомо АД“ се занимава с производство на протеини и липиди от ларви на насекоми. Към момента компанията има разрешение за преустройство на бившия мебелен завод в края на селото. Въпреки че дружеството все още не работи, жителите на селото се притесняват, че фермата за ларви ще замърси въздуха.

Фирмата е работила на територията на град Елин Пелин в рамките на година и половина.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon