НАЙ-НОВИ:

Лондон: Заради Брекзит ЕС изпадна в параноя

САЩ и много други държави искат да сключат с Великобритания договори за свободна търговия, а в Европа няма такова нещо, отбелязва британският министър на финансите Филип Хамънд

[ad id=“263680″]

Британският министър на финансите Филип Хамънд разкритикува ЕС за твърдата позиция по Брекзит, която заплашва Лондон със загуба на различни преференции след напускането на общността.

В интервю за утрешния германски в. „Велт ам зонтаг”, извадки от което бяха публикувани на сайта на изданието, Хамънд казва, че в Брюксел се мъчат да се държат колкото се може по-твърдо с Лондон, за да не провокират ефект на доминото и че разбира „тази параноя”. Хамънд сравнява ЕС с голф клуб, предава БГНЕС.

[ad id=“218001″]

„Не трябва, от една страна, да си собственик на голф клуб и да глобяваш всеки, които иска да го напусне, от друга. Точно обратното, трябва да полагаш по-големи усилия, за да го направиш привлекателен за нови действащи членове”, смята финансовият министър.

-->

Той отбелязва, че САЩ „и много други държави” „искат да сключат с Великобритания договори за свободна търговия.“ „А в Европа няма подобно нещо. От Европа чуваме обратното”, посочи още Хамънд.

[ad id=“218548″]

Консултациите между Великобритания и ЕС трябва да продължат до ноември 2018, след което двете страни ще разполагат с половин година за ратификация на договореното от националните парламенти.

Брекзит ще се състои на 29 март 2019, след което ще започне двугодишен преходен период. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови