Лондон мести военна техника в Германия в случай на война с Русия

Лондон мести военна техника в Германия в случай на война с Русия

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

Великобритания планира да изпрати стотици единици военно оборудване в Германия в случай на хипотетична война с Русия. Това съобщава вестник „Таймс“, като се позовава на командващия сухопътните сили генерал-лейтенант Ралф Уудис.

На фона на мащабна трансформация на армията Лондон възнамерява да създаде три нови военни бази – в Германия, Кения и Оман.

Още по темата

25 ное 2021 18:00

50

23 ное 2021 20:52

139

„Особено внимание обръщам на Германия, където ще преместим значителен брой бронирани машини“, разкрива военният офицер, като добавя, че това ще улесни транспортирането на подкрепления през Ламанша.

Той заяви, че новите единици ще включват модернизирани версии на танковете Challenger 3, бронираните транспортьори Boxer, гъсеничните бойни машини Ajax, артилерийски оръжия, противоминни машини и дронове.

Очаква се бригада от над 250 души да бъде разположена „в случай на война с Русия“, съобщава БГНЕС.

Напоследък в западните медии и в Украйна отново се появяват прогнози за „руско нашествие“. Кремъл определи тези изявления като целенасочена информационна кампания, целяща ескалация на напрежението, която се опитва да представи Русия като страна, застрашаваща процеса на уреждане на конфликта в Донбас.

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 18 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!