НАЙ-НОВИ:

Лондон: Brexit няма да превърне финансовия ни сектор в Дивия запад

Лондон: Brexit няма да превърне финансовия ни сектор в Дивия запад

Снимка: Blooonberg LP

Великобритания ще направи “разумни” промени на финансовите си правила след Brexit, за да е по-ефективен конкурент на Сингапур и Ню Йорк. Лондон обаче няма да се превърне в “Дивия запад”, коментира министърът по финансовите пазари Джон Глен, цитиран от Ройтерс. 

Великобритания окончателно напусна Европейския съюз едва миналата година, но Брюксел тепърва трябва да каже дали ще даде пазарен достъп на британския финансов сектор, допълни той.

Още по темата

“Междувременно ние ще продължим да гледаме към тези възможности и да взимаме решения и да правим добре основани промени”, каза още Глен.

Промени като това колко информация трябва да бъде разкривана при издаване на облигации “не означава, че ще се превърнем в Дивия запад”, смята той и допълни, че страната не е тръгнала по път на дерегулации, както първоначално се очакваше. 

“Знаем, че нашата репутация на световно ниво почива на нашите високи стандарти, но това не означава, че не можем да правим нещата различно”, коментира министърът.

От Брюксел вече казаха, че чакат да видят до каква степен правилата във Великобритания ще се разминават с тези в блока, преди да преценят какво да решат за пазарния достъп. 

източник https://www.investor.bg/………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon