Лорер: Служебният кабинет показва почти военна подготовка

Лорер: Служебният кабинет показва почти военна подготовка

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

image0 (9K)

Служебното правителство показва почти военна подготовка. Такова мнение изрази бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер в ефира на bTV, цитиран от БГНЕС.

Според него смяната на областните управители е рутинна процедура, но мотивите за промените в ръководството на двете най-големи приходни агенции у нас – Национална агенция по приходите (НАП) и Агенция „Митници“ – трябва да бъдат добре обосновани.

„Идните седмици ще покажат с каква цел това се прави“, смята Лорер.

„Ако политиката на конфронтация продължи, тя ще бъде много стимулираща за българските граждани. Вероятно ще има доста теми, по които българските граждани няма да са съгласни със служебното правителство“, коментира Лорер във връзка със спонтанния протест от петък вечер пред президентството.

Още по темата

Investor.bg напомня, че в петък (5 август) Министерският съвет (МС)  освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на НАП заради съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за НАП.

Според прессъобщението на МС по официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

 

https://www.investor.bg/….

(Visited 28 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!