„Лудогорец“ е най-ниският отбор в Европа

„Лудогорец“ е отборът с най-малък среден ръст в цяла Европа, установи проучване на Международният център за спортни изследвания в Лозана. Българският шампион е начело в класацията със 176,98 см.

„Отборите с по-ниски футболисти обичат да владеят топката и предпочитат действието да се развива на земята вместо във въздуха. Играчите с нисък център на тежестта са по-умели при дрибъла и по-точни при подаванията. „Лудогорец“ – отборът с най-малък среден ръст в Европа, се намира в серия от 6 поредни победи в първенството“, се посочва в доклада.

image0 (9K)

[ad id=“218001″]

Най-нисък в Разград е Натанаел – само 166 сантиметра. Незначително по-високи от него са Вандерсон и Кишада.

Любопитното е, че още два български клуба намират място в топ 10. „Ботев“ Пловдив е на четвърта позиция (178,59), а градският съперник „Локомотив“ е девети (178,98). Най-популярният отбор сред първите 10 е „Манчестър Сити“ – №8 със среден ръст 178,97.

На другия полюс очаквано е представител на Скандинавия – датският „Копенхаген“ (186,21). Вратарят на тима Робин Олсен се извисява над всички със своите 198 см, а централните защитници са съответно 189 и 191 см. Отборът спечели последните две шампионски титли на страната.

Източник – bTV

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!