Лукарски: Чак така не съм се навеждал на ГЕРБ, Румен Христов се държа като подлога. Оставка!

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски публикува гневен коментар срещу предизборната колаборация на синята партия с ГЕРБ. Той отправи и много остри критики към сегашния председател на съюза Румен Христов и го обвини, че се е държал като „подлога“ на срещата с партията на Бойко Борисов.

Лукарски определя ситуацията, в която е изпаднал СДС като „срам и позор“ и заявява, че задължително трябва да се иска оставка на сегашното ръководство.

Ето и цялото му мнение, публикувано на профила му във фейсбук:

Като се замисля, аз по-голям срам и унижение в историята на СДС не съм виждал!!! Да отиде председателят на Партията, без мандат от Националния съвет и НИС и да се договаря за нещо, за което не е упълномощаван от никого, никога! Ами естествено, че ще бъдеш третиран като подлога, то ти си си такъв! А водиш и Владо Кисьов, който лично дълбоко уважавам, за да го правиш и него за посмешище! Между другото в какво качество отива Владо Кисьов, също не е ясно при положение, че нито е член на НИС, нито е номиниран, от който и да било орган на партията, за каквото и да е било!

Бил съм обвиняван в какви ли не колаборации с ГЕРБ и Борисов… Не смятам обаче, че по мое време и за част от секундата СДС е било в такова “наведено” положение! На прима виста си мисля, че ако бях в такава позиция, поне щях да се спазаря името на Партията да фигурира в официалната регистрация и на следващите местни избори ГЕРБ да подкрепи официално нашите действащи кметове!

Никога не съм таял особена симпатия към обединението “Демократична България”, признавам си! Но ние не сключихме коалиция с тях, защото не ни дали някое от първите три места в листата и не искали да фигурира абревиатурата СДС в регистрацията! Поради какви причини правим отстъпление от същия принцип спрямо ГЕРБ, питам аз!? А, защото Жозеф Дол бил казал еди какво си! Ами от Жозеф Дол аз лично съм чувал какви ли не неща, от типа на това, че коалиция с БСП е по-приемлива от тази с Патриотите!

Срам и позор, няма други думи! Искрено вярвам и се надявам, че върховният орган на Партията – Националният съвет няма да позволи това унижение да стане факт! Отделно в случая искане на оставката на председателя е просто задължително!


image0 (9K)