Лунна диета за декември

Декември е един от любимите ни месеци в годината. Има прекрасни празници, които започват още от 5 декември, когато е Савинден. Празници, срещи с любими хора, за някои, които имат възможност и по-дълга ваканция. Много вкуснотии, калории, но и качен някой друг килограм. Хубавото е, че имаме лунната диета, която ни помага да балансираме менюто си така, че да намалим риска от преяждане.

Характерно за този прочистващ режим е, че се следва началото на фазите на Луната, по време на което се консумират само фрешове от плодове и зеленчуци, вода, чай. Не се разрешават мед, млечни и други храни, както и алкохол. Всяка фаза от диетата трае 24 часа.

Храни, които да консумирате, когато сте болни (галерия)

През декември, първият ден на лунната диета е на 8-и, когато е и пълнолуние. Важно е когато спазваме диетата, след това да се захраним внимателно и постепенно. Това намалява риска от стомашни проблеми. По време на лунната фаза, обикновено се разделяме с излишно водно тегло, което сме натрупали, но и с токсини. Ако сме разумни в захранването и храненето между отделните фази на диетата, не само ще повишим енергийните си нива, но може да се окаже, че влизаме в новата 2023-а с по-малко качени килограми.

Още по темата

Някои хора по-трудно понасят разтоварващи дни, затова могат да добавят към менюто си и свежа плодова или зеленчукова салата, но без да се овкусяват. Възможни неразположения са главоболие, замайване. Лунната диета не се препоръчва, ако страдате от заболявания и не сте се допитали до вашия лекар, както и ако сте бременна или кърмеща жена.

Запишете си и фазите на Луната за декември:

  • 8.12.2022 г. – 06:48 часа – пълнолуние;
  • 16.12.2022 г. – 10:27 часа – последна четвърт;
  • 23.12.2022 г. – 12:56 часа – новолуние;
  • 30.12.2022 г. – 03:34 часа – първа четвърт.

https://www.az-jenata.bg/,


image0 (9K)