НАЙ-НОВИ:

Люба Кулезич сред подслушваните по време на протестите

Журналистът и телевизионен водещ Люба Кулезич е била сред подслушваните по време на антиправителствените протести миналата година.

В интернет пространството изтече списък със 130 имена, за които има информация, че са били следени. Сред тях има депутати, журналисти и организатори на протестите срещу кабинета „Борисов 3“ и главния прокурор.

„Това подслушване е повече от възмутително и повече от незаконно и не е използвано дори от времето на соца. Коварното и лукавото е, че всичко изглежда законно, а всъщност е просмукано от незаконност“, коментира Кулезич пред Bulgaria ON AIR.

Никола Вапцаров попада в списък със 130 лица, за които се твърди, че са подслушвани. Той е прекарал стотици дни на площада миналото лято в опит да промени начина на управление на държавата. Мотивите за прилагането на специални разузнавателни средства – престъпления срещу държавата и опит за насилствено събаряне на властта.

„Аз не се притеснявам, че съм подслушван, защото няма какво да чуят. Аз лично съм обиден, защото не съм престъпник. Може би са се опитвали да чуят информация, че сме някакъв заговор, истината е, че аз бях един от тези хиляди хора, които поискаха по-добър начин на живот“, коментира Никола Вапцаров.

Още по темата

15 сеп 2021 21:05

38

Въпреки че докладът е строго засекретен, в изтеклия списък попадат и имената на депутати от 46-ото НС.

„Целта беше да се предотврати действията на протестиращите да бъдат дискредитирани с това грандиозно посегателство върху гражданските им права. На мен не ми е известно да има друга европейска страна, в която да са  подслушвани лица, само защото са искали оставката на правителството“, заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Аз разбрах от свои колеги журналисти, че съм подслушвана. Обадиха ми се, видях че ми е посочен телефонният номер, така че наистина съм аз. Аз не съм правила друго освен да отразявам антиправителствените протести. Приемам го като атака срещу свободата на словото. Отразявала над 1000 часа тези протести. Наистина не мога да повярвам, че съм проблемът в държавата и съм обвинена в организирана престъпна група“, заяви журналистът от телевизия „Алфа“ Анелия Дулева.

Подслушвания заради протестите са били и действащи магистрати като прокурора от Софийската колегия Дарин Христов и адвокат Румяна Ченалова. Въпреки, че списъкът все още не е официално потвърден, част от подслушваните са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път.

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon