Магазините на Apple и Google свалиха приложението за гласуване на Навални

Приложението на руския опозиционер Алексей Навални “Умно гласуване” изчезна от магазините на Apple и Google с началото на парламентарните избори в Русия.

Приложението на Навални представляваше ръководство за гласуването, което започна в петък и ще продължи три дни. То съдържаше препоръки, свързани със стратегията на Навални за “Умно гласуване”, която идентифицира кандидати, имащи най-голям шанс да победят представителите на управляващата партия “Единна Русия”.

14 политически партии участват в изборите за 450 депутати в долната камара на парламента. Половината от депутатите в Думата се избират мажоритарно, а другата половина по пропорционалната система.

Социолозите прогнозират, че и четирите формации в предишния парламент ще преодолеят бариерата от 5 на сто за влизане в новия. Това са управляващата партия „Единна Русия“, Комунистическата партия на Генадий Зюганов, Либерално-демократическата на Владимир Жириновски и „Справедлива Русия“ на Сергей Миронов.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)