Магичната мощ на цветовете

Автор: Светлана Тилкова – Алена

Утробата на майката Вселена е изтъкана от цветове, които пулсират, вибрират и творят живот.

Всяка планета има своите мрачни, неутрални или ярки цветове, а всяко живо същество пулсира в цветовата гама, която му е отредена съгласно натрупаната карма. От древни времена на планетата Земя са се тълкували знаците на природата по цветовете на облаците, на пръстта, на растенията, но и на хората, благословени във вените им да тупти най-яркият цвят, от който не е лишено нито едно разумно същество във Вселената – червеният, цветът на кръвта.

Дали сте се замисляли защо не бива да я проливаме? Защото кръвта е животът! А заедно с яркостта на кръвта сме зависими от всички други цветове, чиято гама в нашата аура си творим сами, но която можем да променяме за добро или зло.

 

[ad id=“225664″]

 

Заветът на цветните лъчи на светлината

„Заветът на цветните лъчи на светлината“ е лекция, изнесена от Петър Дънов на събора на Бялото братство във Велико Търново на 15-21 август 1912 г., в която Беинса Дуно дава лесен метод за духовно израстване, усъвършенстване на личността и физически тонус. За всеки ден от седмицата, който има определен цвят, съгласно стародавното астрологично знание са подбрани стихове от Библията, посредством чието рецитиране се стимулират или потискат мисли, действия, отношения. Така много преди в българското общество да се заговори за физическа аура и нейните цветове като отражение на физическото и емоционалното здраве на човека, Петър Дънов дава начина за хармонизиране на цветовото излъчване на физическата аура чрез стимулиране на основните краски.

Зелена краска

От зелената краска зависи успехът. В нея влиза и освежаването. Трябват ли ви пари, приложете зелената краска. От недоимъка на зелената краска се ражда сиромашията, а когато е в изобилие – скъперничеството. Затова, когато зелената краска стане чрезмерно голяма, трябва да прибягваме до червената, за да реагира над нея. Чрезмерните желания в този свят образуват зелената краска.

Червена краска

Някой казва, че не може да обича и люби. Това показва, че има недоимък от червената краска и затова такъв трябва да намери човек със зелената краска. В зелената краска е органът на развитието, на растежа. Който мрази, има недоимък от червената краска. Червената краска е емблема на любовта. Върху любовта се градят всичките краски, защото, от една страна, тя действа положително, а от друга, влиянията й са негативни. Всички наши действия много често се нагласяват по основния тон на червената краска – Любовта.

Що е вяра? – Тя е пътеводител на тези, които грешат. Но когато се примирим с Бога, тогава ще познаем розовата краска, в която Христос живее. Червеният цвят се употребява при меланхолия и анемия. Той внася животворна сила и оживотворява.

[ad id=“263680″]

Жълта краска

Някой казва: „Глупав съм“. Но дайте на такъв човек жълтата краска и ще видите, че ще стане по-умен. Чистият жълт свят внася вътрешно равновесие на мисли и чувства. Той произвежда човешката интелигентност. Използва се за изглаждане на спорове и недоразумения.

Портокалена краска

Що е страх? Той е излишък на портокалената краска. Чистият портокалов цвят произвежда благородно индивидуализиране. Той предизвиква подем на личното самочувствие, дава подтик за проява.

Синя краска

Синята краска е на Духа на Истината. Хората още не са готови за синята краска. Само когато са в нещастие, тогава я гледат. Който е маловерен, нека предизвика синята краска в себе си и тогава ще се махне маловерието. Тя означава служене на истината. Дава понятие за хубавото, за чистотата, за Правдата, за любезното и доброхвалното, за изглаждане на спорове от духовен характер.

Ясносиният цвят внася духовен подем и събужда най-възвишените чувства.

Тъмносиният цвят произвежда твърдост, решителност, устойчивост.

Виолетова краска

С виолетовата краска се извършва спасението на човечеството. Силата протича от виолетовата краска. Към виолетовата краска принадлежи благостта и без тази краска човек не може да бъде благ. Смирението и почитта се причисляват към виолетовата краска. Виолетовият цвят произвежда сила на характера. Той определя силата на човека, на неговия дух.

Аметистова краска

Аметистовата краска е духът на благодатта, има по-високи вибрации от виолетовата и е също краска на смирението. Радостта е плод на аметистовата краска. Светостта също принадлежи на тая краска. И когато тази краска преодолее в нас, ще примири петте ни сетива, които сега са в явно противоречие.

Белият цвят

Белият цвят е емблема на чистотата. Той е цвят на хармонията.

Най-важните краски са: червената, розовата, портокалената, жълтата, синята, виолетовата и зелената. Също аметистовата и диамантовата.“

Повече от век е минал от август 1912-а, светът отдавна не е същият и въпреки сякаш общовалидното значение на тълкуванията на Петър Дънов за всяко време, цветовете в настоящето влияят върху хората и по друг начин и с множество от техните нюанси, които дори имат силата да потискат основното им значение. Важното, което винаги трябва да се помни и то е непреходно във времето, е съветът на Петър Дънов към хората, които искат да си помагат чрез цветовете: „Най-първо трябва да се възстанови вашият мир. Това е едно условие, за да се борави с краските.“ Това условие важи и днес, ще важи и след векове – цветовете ни помагат, когато нашият душевен мир е в покой и в хармония с околния свят.

Ден – Планета – Цвят

понеделник – Луна – зелени лъчи

вторник – Марс – червени лъчи

сряда – Меркурий – жълти лъчи

четвъртък – Юпитер – сини лъчи

петък – Венера – розови лъчи

събота – Сатурн – виолетови лъчи

неделя – Слънце – портокалови лъчи

Дебелеем или не – според аурата?

Прочетох в „Звездни знаци“ на Линда Гудман за цветовата дисхармония и как се отразява на телосложението ни. В книгата се казва, че ако липсва червено или зелено в аурата ни, съответно може да сме склонни да качваме килограми или да не можем. Дават се и препоръки как да се „излекуваме“ от дисхармонията. Може ли да разкажеш нещо повече за това явление. В една твоя статия беше казала, че всеки се ражда в тяло, което съответства на задачите в даденото прераждане.

Алена: Да, така съм казала и ще го повторя – всеки идва в прераждането си с тялото, което му е необходимо за задачите, заложени в съответния му живот.

Книгата „Звездни знаци“ е излязла през 1987 година, сякаш неотдавна, преди тридесет години. Знам обаче, че ако Линда Гудман отново реши да се върне на планетата Земя, ще промени и обогати съгласно новите открития в астрономията, астрологията и в науката за числата, която продължавам да развивам съгласно нейната заръка, достигнатите от нея знания. Динамиката в края на 20-и и в началото на 21-и век в технологичното развитие на човека е изключително ускорена и в допълнение на променената храна, която консумираме, е причина телата на мнозина да се променят, да се проявяват сякаш нелогични заболявания заради нарушен хормонален баланс, заради стремеж на тялото да се защити от психически тормоз и пренапрежение, ако се товари ненужно с проблеми или не му позволяват умишлено да реши своите, тогава той напълнява. Същото се получава и когато липсата на брак, на деца, на семейство започва да тормози психиката на здрави млади хора с напредването на възрастта и невъзможността да открият причината за своята самота и безбрачие, която често е кармична. В тези случаи тялото отслабва, особено при жените, ако решат, че не са красиви, и анорексията стъпи в живота им, или заради ненужно хормонално лечение уж за зачеване, което все не се случва и води до рязко качване на килограми. Всичко изредено променя тялото, с което всеки човек е орисан да живее.

Да, написаното от моята учителка е вярно, но в днешно време е трудно приложимо поради няколко причини.

Вече не живеем така, както преди 30 години – напрежението в живота на хората е огромно. Напрежението господства в обществото, в междуличностните отношения, дори в душевния мир на човека. Хората на средна и по-късна възраст обичайно не са съвсем здрави и живеят с постоянни притеснения. Ето защо прилагането на ефективната преди тридесет години цветна терапия може в днешно време да събуди необратими болести, които не са заложени на човека.

В настоящето наркотиците са толкова повсеместно употребявани, че се възприемат като естествена част от живота. Ако допълним и липсата на житейски цели и идеали при мнозина от по-младите хора, подвластни на наркотична зависимост, това също води до отклонение от нормалното здраве и при терапията на Линда Гудман може да се събудят нелечими инфекциозни заболявания.

Цветовата терапия за нормализиране дисбаланса на човешкото тяло се основава на цветовете на духовната, а не на физическата аура на човека. Духовната аура не може да бъде фотографирана и е видима само от няколко човека на планетата. Линда Гудман беше една от нас, тя виждаше духовната аура, остави ни и сега сме четирима.

Вече седемдесет и две години има техника, с която се заснема физическата аура, свързана с болестите на материалното ни тяло в настоящия живот. Книгите със снимки на аура на човешко тяло, на част от тялото отдавна вече не са рядкост.

За моя изненада и тези снимки се превърнаха в доходен бизнес… но и те не ни позволяват да прилагаме цветовата терапия на Линда Гудман, за което има още една причина. Причина, която винаги се пренебрегва, а тя е, че цветовете, съставящи физическата аура, постоянно се променят и са зависими от много фактори. Ако се направят три поредни снимки в рамките на три-четири минути на един и същ човек, но в три различни емоционални състояния, те ще бъдат различни. Радост, гняв, спокойствие дават различни нюанси и преобладаващи цветове в аурата. Върху физическата аура влияние оказва вирусно заболяване, дори обикновена настинка, да не говорим за сериозна болест. Физическата аура се променя и когато сме стояли повече на плажа и слънцето ни е препекло.

Физическата аура е най-недостоверният съветник за прилагане на каквато и да било терапия заради своята постоянна променливост. Чрез физическата аура може да се каже кой цвят й липсва в момента, но не и дали този цвят липсва постоянно. Ето защо е не само безотговорно, но и опасно заради липсващи в момента на фотографирането цветове във физическата аура на даден човек да му се даде съвет какви мерки да вземе, за да промени теглото си, ако не е неговото или иска да го промени.

Пълните по рождение хора нямат причина да се стремят към анорексична слабост, това е тяхното тяло, нужно им в този живот. Ще бъдат здрави, ако се приемат такива, каквито са, но не бива да пълнеят повече от теглото, което не ги притеснява. Същото се отнася и за родените да са по-слаби. Тук полът не е от значение.

А ако ти или аз, или друг човек се чувства добре в определен цвят дрехи или с определен цвят минерали, няма лошо да ходи с такива тоалети и бижута. Ние сами сме господари на Съдбата си и творци на живота си, от нас зависи да направим избора, който е добър за нас, дори и да сме в противоречие с модните тенденции.

Цвят, метал, минерал – подкрепа за деня

лиянието на цветовете върху физиката, душевността и духов­ността на човека трябва да бъде винаги съобразено с времето, защото промените зависят от времето, а времето променя хората и начина, по който им въздействат цветовете. Влиянието на едни и същи цветове преди сто години е било едно, преди петдесет – друго, в настоящето е трето, след някое друго десетилетие отново ще търпи промяна.

Когато четете „Заветът на цветните лъчи на светлината“ на Петър Дънов, „Звездни знаци“ на Линда Гудман, моите астрологични книги, Лунният календар в “Кармичният кръг”, цветовете на родените под вибрациите на числата от 1 до 9 в учебника ми “Номерология и карма”, ще установите, че цветовото разно­образие, до което съм достигнала за същите елементи, тълкувани от Петър Дънов и Линда Гудман, е много по-голямо. Няма противоречие, такива са цветовете на настоящето, които излъчва нашата планета, близкият космос, човечеството като цяло и в частност обществата като етноси и държави. Всички тези цветове се намират в нашата духовна аура и в полевите ни структури и са изразени различно за всеки зодиакален знак. Тъй че в днешно време само на един цвят за определения ден и зодиакален знак не бива да се разчита.

Хората, които издигат в култ минерала, цвета и метала за деня, съветвам да не се вманиачават. Те могат да ни бъдат подкрепа в ежедневието, да стимулират нашите действия или настроение, дори да потиснат в някаква степен агресията ни, но не могат да извървят нашите крачки. Цветът, минералът и металът на деня винаги ще бъдат помощници, а не творци на нашите дела.

Зодия  – Управител –  Ден – Цвят

Овен – Марс – вторник –  червен

Телец – Венера – петък – жълт, син, розов, зелен

Близнаци – Меркурий – сряда – сив, жълт и виолетов

Рак – Луна – понеделник – зелено, сребристо, бяло, светли тонове

Лъв – Слънце – неделя – оранжев, жълт, син

Дева – Меркурий – сряда кафяв

Везни – Венера – петък – индигово, розово, синьо

Скорпион – Плутон, Марс – вторник – тъмночервено, индигово, черно

Стрелец – Юпитер – четвъртък – синьо, виолетово

Козирог – Сатурн – събота – индигово, зелено, черно, кафяво

Водолей – Уран, Сатурн – събота – тъмносин, морскозелен, бежов

Риби – Нептун, Юпитер – четвъртък – син, розов, светлосин

Източник:karm-krag.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.