Мадлен и Нидал Алгафари: 27 години все им е „влюбено“

Колко трудно е било на половин сириец да се ожени не просто за българка, а за врачанка? И как се поддържа пламъка в една връзка след 26 години брак и общо 27 години заедно? На тези въпроси отговарят Мадлен и Нидал Алгафари в рубриката „Менделсон” в „Тази неделя” по бТВ.

[ad id=“225664″]

Една от първите им случки е свързана с предаването „Ку-ку”, където Мадлен е била репортерка, а Нидал – режисьор. „Някакво интервю трябваше да вземем от Васил Найденов и в някакъв студ я оставихме да чака“, спомня си той.

„Само че нас ни се отваря парашутът, президентът на държавата казва, че ще ни даде някво интервю, и ние тичаме при президента. Какво ме интересува Васко Кеца или някаква наша репортерка? И тя чакала, чакала, намръзнала се едно много хубаво в следствие на което отиде някъде да ни псува и да ни ругае. Оказва се,че тя отива заедно с една тумба от тези редактори, като работеха вече в „Ку-ку” в едно заведение и по чиста случайност на съседната маса седят мои близки, които са я чули как ме е попръжвала”, каза още Нидал.

„Казах, че ще му счупя главата, дето настинах на студа”, допълни Мадлен.

[ad id=“263680″]

След това Нидал започва да я кани да й готви, защото „тя знаеше само един боб да прави, и то горе-долу”. „Ама аз готвих и я прикотках да я впечатлявам. И с един уникален сладкиш от Сирия, много рядко може да се намери в България някой да го направи, тя обаче го ядеше с такова отвращение, защото е много захарен”, заяви Нидал.

„Килограм захар се слага и се сиропира на всичкото отгоре. И аз, за да преглътна една лъжица с 3 лъжици кисело мляко едновременно”, разясни Мадлен.

[ad id=“236993″]

Предложението за брак дошло някак между другото, докато двамата пишели сценарий в гарсониерата на Нидал. „Между две изречения на сценария Нидал ми обясняваше: „Ей това там е на Велко Кънев терасата, да знаеш, отсреща в другия блок в „Стрелбище”. Сега ще видиш как ще слезе да си вземе едни буркани от терасата”. И междувременно казва: „Абе ти що не останеш тук да живееш при мене и да се оженим?”. И аз казвам: „Добре” и продължаваме следващото изречение пак за Велко Кънев и за сценария. Беше ей така между другото”, разказа Мадлен.

[ad id=“236999″]

„Дядо ми, миличкият, като му казах, че ще се женя и че той се казва Нидал Алгафари, дядо ми само рече: „Бел ли е?” и това му беше реакцията. После казвам: „Ама всъщност майка му е от Червен бряг” и той: „Аа, добре, наше момче е”, продължи тя. Двамата се женят на 10 ноември, а септември следващата година се появява дъщеря им, а синът им – 2 години и 4 месеца след това.

[ad id=“237001″]

След толкова години заедно и двамата признават, че все още са влюбени един в друг и се обръщат един към друг с „миличко” дори и когато се „дрънкат” за нещо. „27 години ми е влюбено”, категоричен е Нидал.

[ad id=“238430″]

„Като тръгнахме да се женим, баба ни извика и каза: „Еднъжка ти ще отстъпаш, еднъжка ти ще отстъпаш”. Мисля, че това го правим. Аз отстъпвам, той отстъпва. А на дядо ми съвета беше: Всичко правете, обаче с внимание. Мисля си, че аз мисля за него, той мисли за мен”, сподели Мадлен.

„От всички хора, с които съм общувал, откакто съм се родил досега, тя е човекът, който съм намерил, че е най-жена. Женствена, добър човек, това съм намерил в нея. И това е най-голямата тайна – да можеш да намериш такъв човек. След като намериш такъв човек, да не си въобразяваш, че той е цвете, което можеш да откъснеш и да си го туриш на ревера, а трябва да го поливаш. Една жена след като си успял да я свалиш, това не означава, че край – тя е твоя собственост. Всеки Божи ден аз трябва да се доказвам пред нея, че аз съм заслужил да бъда на това място и да съм човекът до нея. Защото ще се появи със сигурност някой, който ще е по-сладкодумен от мен, ще свири на китара, ще направи романтично предложение. Ако е минал период от време, в който ние сме влезли в една рутина и аз съм решил, че тя е спечелена и е даденост – най-вероятно ще я загубя. Смятам, че това е тайната на един мъж към която и да е жена, не само към Мадлен”, разкри Нидал.


image0 (9K)