Маестро Красимир Къшев ще засади гора по случай своя 60-годишен юбилей

Своеобразна гора ще посади известният старозагорски диригент Красимир Къшев, който планира това по случай своя 60-годишен юбилей.

„Исках да оставя нещо за младите хора на Стара Загора и така в мен се зароди идеята за залесяване на гора. В подкрепа на каузата откликнаха и много от моите приятели – Николай Априлов, проф. Цветан Недялков, Димитър Щерев, Илия Ангелов, Орлин Горанов, формация „Диана Експрес“, доц. Веселин Койчев, Нелко Коларов и други. Без да се замислят те се съгласиха благотворително да вземат участие в концерт. Средствата от този концерт да бъдат насочени към закупуването на фиданки, които да засадя край Стара Загора. За жалост тази инициатива не успя да се осъществи през 2020 година, поради пандемията от COVID-19. Но през идната 2021 година, при благоприятна обстановка, старозагорци ще могат да се насладят на един великолепен благотворителен концерт под надслов „Да посадим гора за нашите деца“, разказа Къшев.

Събитието ще бъде по повод 60-ия рожден ден на талантливия диригент, а песните, които ще изпълнят емблематичните имена на българската музика, ще разказват за живота му.

image0 (9K)

Маестро Красимир Къшев допълни, че частица от неговата инициатива ще стартира на 19 декември, когато той заедно с приятели, ще засадят първите 600 фиданки в дъбравската кория . Мястото е съгласувано с Държавно горско стопанство – Стара Загора и Регионалната дирекция по горите.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!