Майката, заклала децата си в Сандански, е обвинена за убийство по особено жесток начин

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Майката е направила самопризнания, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници. Тя е била привлечена като обвиняем за тежкото престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Според една от версиите до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. В Сандански днес е обявен ден на траур.

Двойното убийство 32-годишната Кристина извършила малко след 17:00 часа вчера, сочат данни от разследването. Версията е, че останала с децата си сама вкъщи, в пристъп на ярост жената по брутален начин отнела живота на невръстните си син и дъщеря – момче на 5 години и момиче на 3 години. Oкръжна прокуратура-Благоевград води действия по разследването на убийството на двете малолетни деца.

От дома на обвиняемата са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър. Към момента са разпитани и множество свидетели, както са назначени и експертизи.

Двамата родители са били в процес на развод. В Сандански се знае, че няколко пъти досега те са се разделяли, но винаги след това са се събирали. Вчера обаче отново се скарали жестоко и бащата излязъл. После заварил ужасяващата гледка. „Бащата се е прибрал, вратата е била заключена, майката не е отваряла, и е влязъл с взлом, разбил е вратата и бащата се е обадил на 112 веднага, полицията се е задействала мигновено“, разказва Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Заради развода майката се е страхувала, че децата ще бъдат присъдени на бащата. Според една от версиите тя ги е убила с цел да отмъсти на своя съпруг. В Сандански се говори, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно е забелязвана със следи от тежък побой, разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби от Кристина за тормоз.

Жената е задържана за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо майката на децата.

 

 

(Visited 191 times, 1 visits today)

image0 (9K)