Майката на Софи искала щерка й да стане „като Лили Иванова, не перачка и готвачка“

Софи Маринова, която на 5 декември отпразнува 45-тия си рожден ден, се възхищава на Лили Иванова и обича песните й от дете. Тогава майка й пускала хитове на естрадната прима и понеже познавала таланта на Софи започнала да й разказва за живота на Лили и как трябва да се стреми да бъде като нея.

„Майка ми го е дала като път да обичам така Лили Иванова. От дете ми е говорила как трябва да бъда като нея, да не бъда перачка и готвачка, а да пея, да имам хубави нокти”, сподели Софи в поредния онлайн концерта на Азис в Youtube и изпя песента на Лили „Скитница”. Софи призна, че намира себе си в тази песен, както вероятно и всички музиканти. Наскоро тя разбрала, че любимата й певица е родена на 24 април и веднага съзряла съвпадение в това, че важните жени в живота й също са зодия Телец. Майка й е родена на 27 април, а свекърва й – майката на мъжа й Гринго, която й е адашка, пък празнува рожден ден на 28 април, пише Уикенд.

Софи е изпълнила заръката на майка си и днес всичките й мечти продължават да са свързани с музика и концерти. „Искам още, и още…”, каза гласовитата певица. Ако трябва да избира в коя страна още да е известна, Софи би посочила САЩ, където неведнъж е пътувала за концерти. И все пак скоро може да й се отдаде възможност да разгърне потенциала си в страната на неограничените възможности. „Синът ми Лоренцо иска в Холивуд да учи за актьор”, изненада колоритната ромка с новина. „Как е с английския език?”, поинтересува се домакинът й Азис. Лоренцо, който тази година ще завършва средното си образование, от малък учи английския, отвърна Софи. Синът й вече е самостоятелен. Още миналата година, малко след като празнувал 18-тия си рожден ден, той се изнесъл от дома на майка си. Днес живее в Студентски град. Софи приела желанието му, макар че не посрещнала идеята радушно. Затова пък всеки ден се чуват. Двамата са много близки. Лоренцо много си споделя с нея, дори за гаджета.

Както е известно, той доста дълго време бе вдъхновен от футбола. После пък се насочи към музикална кариера. Днес явно е решил да става актьор. „Значи Лоренцо обиколи всички училища в цяла България. Той беше в Котел – Музикалното, „Любимир Пипков”, ма то в Етрополе, в Драгалевци, навсякъде. И аз съм такава, че Лоренцо, каквото иска – получава го. Искаше да е футболист, 7-8 години игра в „Левски”. Каквото иска, аз си го поощрявам… „Мамо, искам да ходя в Холивуд!”, казва. „Добре, майко, край тебе и аз ще живучкам”. Току виж ме запознал с всички звезди”, сподели Софи през смях. Певицата допълва, че не би могла да живее извън България. Тя се затъжава за родината и 2-3 дни да е в чужбина. „Много обичам България. А и камъкът си тежи на мястото”, казва дълбокомислено гласовитата ромка.

Софи Маринова познава цяла София, понеже е пътувала доста с градския транспорт. Дори когато станала известна с първия си хит „Стари рани”, ромката продължила да съчетава трамваите с ходенето пеш. „Нямах кола, ходехме все пеша певиците. Да не ти казвам, че тука всички тролеи, трамваи ги знам”, сподели Софи. Случвало се даже хората да я познаят, да я поздравят за хита „Стари рани”. Певицата не се срамувала, че приема хвалби в трамвай. Напротив, радвала се. „Тогава нямаше това да парадираш. У-у кола трябва да имаш”, каза Софи. „Абе имаше го, ти не беше запозната”, контрира я обаче Азис.

Певицата, която винаги е правила впечатление с откритостта си, признава, че и тя парадира. „Обичам хубавия живот, лъскавите дрехи, лъскавите коли”, каза звездата. Но пък въобще не обича комплиментите. Дори се притеснява, когато започнат да летят хвалби към нея, издаде я Азис. „Хубаво си е, ама вече като прекалят: „Добри сте, добри…”. И аз вече се издухвам така”, сподели Софи. Тя допълни, че и Азис се притеснявал, виждала му очичките, когато започнат да го хвалят. Накрая се съгласиха, че това е, защото си знаят, че хвалебствията са истина.

Любопитна подробност е, че Софи не искала да изпее някои от най-големите си хитове. „Например „Бурята” с Устата на времето викам: „Бегай, това няма да го пея, бе!”. Това-онова… Тя пак стана тотален хит”, признава Софи и допълва, че най-много обича песента си „Стари рани”.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!