Майките не приемат извинението на Симеонов. Протестите продължават

Майките на деца с увреждания не приемат извинението на Валери Симеонов за това, че ги нарече „кресливи жени“, които спекулират с „уж болни деца“. Те са категорични, че остават на площад „Независимост“ до оставката на вицепремиера.

По-рано, след коалиционен съвет при министър-председателя, Симеонов се извини на всички, които са били засегнали или са се почувствали обидени от неговото изказване в телевизионно интервю.

„Той продължава да се държи безобразно, вчера нарече хората, които протестират „тюрлюгювеч“, нарича децата ни недъгави с изкривени деформирани крайници. Унизително ми е да повтарям думите му. Това показва отношението му към хората с увреждания и ние не видяхме да се извини към тях за това, което им причини. И смятаме, че на такъв пост не може да бъде такъв човек, това не може да е лицето на държавата. Извинението прозвучава като изпросено, той и днес нарече децата ни инвалиди“, заяви Вера Иванова, майка на дете с увреждания, цитирана от БНТ.

Ето какво написаха организаторите на протеста във фейсбук:

Валери Симеонов! Какво е това???

Извинение за извинението за обяснението за „УЖ болните“ и онези „С ПОВЕДЕНИЕ НА ЯВНО НЕНОРМАЛНИ“ не сме ти искали!!!

Как да очакваме да останеш на поста и да прокарваш политики в социалната сфера, здравеопазването, децата, демографията след демонстрацията на явно незачитане на достойнството на хората с увреждания и при демонстрираната нескрита омраза!!!

Извинение от немай къде да се запушат устите на кресливите- НЕ СТАВАШ ЗА ТОЗИ ПОСТ!

ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

Оставката е достойна стъпка, която се очаква от един достоен човек, случаят явно не е такъв!!“

Тази вечер протестът ще продължи от 17,30 ч. пред Министерски съвет.

Организаторите заявиха, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, следват граждански безредици.


image0 (9K)