Мая Нешкова поиска от Светия синод общ молебен за коронавируса

В разгара на четвъртата вълна на Ковид-19 у нас, естрадната певица Мая Нешкова изпрати отворено писмо до Светия синод. В него тя призова за всенароден молебен за здраве.

Жената, изпяла емблематичната песен „Рожден ден“, разказва за дните, в които се е борила с Ковид-19, заедно със съпруга си. Разболяват се миналата година по време на едни от най-светлите християнски празници – Бъдни вечер и Рождество Христово.

„Два пъти ходих до спешното. В мен остана усещането, че страхът е най-страшен в тоя момент, когато боледуваш, защото някак си вирусът става много силен в теб, а ти самият ставаш много слаб и като че ли му даваш почва да расте повече. Пожелавам на всички, които се срещат с него, да не се страхуват, просто да преминат през него“, каза Нешкова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че не иска да се връща към дните с болестта. Но в крайна сметка цялото й семейство е изкарало вируса.

„Мислех си, че е майтап работа, ама беше доста тежко. Симптомите ми бяха липса на мирис, температура, не знаеш къде се намираш. Не знаеш на кой свят си, нямаш апетит, но това са предизвикателствата към човечеството. Крепяла ме е вярата, любовта към хората“, сподели композиторът Кирил Икономов.

Точно заради вярата, сега Мая Нешкова и Кирил Икономов искат да вдъхнат надежда на българите в тези тежки времена и изпратиха отворено писмо до Светия Синод за общ молебен с изнасяне на чудотворни икони при продължителен камбанен звън.

„Нашата мисия и нашата молба е в един и същи час да се състои в цяла България, във всеки един град, във всяко едно село, във всяка една паланка. В един и същи час, независимо българите в коя точка се намират. А когато започне молитвата в България – всеки един да спре, да запали свещ и всеки да отправи своята молитва към бога“, допълни Икономов.

Мая Нешкова и съпругът ѝ вярват, че когато камбаните зазвънят заедно в цялата страна, ще се случи чудо, защото истинският тон „Ла“ зазвучава именно от църковните камбани и се приема за божествения тон.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова
 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 10 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!