МВнР осъжда остро атаката над синагогата в Питсбърг

Тази трагедия показва, че антисемитизмът и ксенофобията, омразата и насилието спрямо другия, трябва да бъдат изкоренени, се казва в позиция на ведомството

Остро осъждаме нападението над синагогата „Дървото на живота” в американския град Питсбърг. Тази трагедия показва, че антисемитизмът и ксенофобията, омразата и насилието спрямо другия, трябва да бъдат окончателно изкоренени. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Историята на спасяването на 50 000 български евреи в най-мрачните времена на Втората световна война показва, че когато цениш човешкия живот толкова, че си готов да застанеш срещу най-силните, ти можеш да победиш злото. Затова и днес трябва да бъдем единни.

image0 (9K)

В този тежък за еврейската общност момент нека и за секунда не забравяме какви последици може да има антисемитизмът – това е посланието от София, където синагогата, джамията, православният и католическият храм са разположени един до друг.

Изразяваме съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените, се посочва още в писмото от Външно.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!