МВнР подготвя среща между Борисов и Тръмп

Зам.-министър Георг Георгиев съобщи, че българската дипломация поддържа контакти на високо ниво с администрацията на президента на САЩ и този въпрос постоянно се поставя пред американската страна

[ad id=“225664″]

Подготовката на среща между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов винаги е в ход, обяви пред БНР зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

[ad id=“237001″]

Той допълни, че българската дипломация поддържа контакти на високо ниво с администрацията на Тръмп и този въпрос постоянно се поставя пред американската страна.

В удобен момент такава среща ще се състои, убеден е зам.-министърът. По отношение на това дали двамата ще се видят в България, или по-вероятно във Вашингтон, Георгиев каза, че това са технически детайли, които не са толкова важни. По-важното било, че американската администрация приема много добре българския премиер.

[ad id=“238430″]

Коментарът за планираната среща между Борисов и Тръмп на заместника на Екатерина Захариева идва броени дни след визитата на българската делегация, начело с шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и столичния кмет Йорданка Фандъкова, във Вашингтон. Посещението в столицата на САЩ бе свързано с традиционната Молитвена закуска, давана ежегодно от американския президент.

 

 


image0 (9K)