МВР шефът: Нужен е обстоен анализ на отделните случаи на насилие на протеста

МВР шефът: Нужен е обстоен анализ на отделните случаи на насилие на протеста

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста. Но не съм съгласен работата на министерството да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Още по темата

21 ное 2023 14:08

11

20 ное 2023 10:35

145

Той обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков, че се е опитвал да кадрува в МВР.

„Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустмо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи“, каза Стоянов.

„За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: Не толерирам и не приемам никакви форми на насилия – както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвъртък – дали полицай или граждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява“, каза той.

Стоянов допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие.

„Затова поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана проява на агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и въпреки всички провокации се справихте като истински професионалисти – достойни да бъдат част от МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви“, допълни Стоянов.

„Нека не пропускаме факта, че при мирно протестиращите е възможно да е имало платени провокатори, дошли да се раздадат максимално“, каза от МВР шефът.

https://www.dnes.bg/

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)