Медицинско лице убило най-малко 84 пациенти

Медицинско лице убило най-малко 84 пациенти чрез предозиране на лекарства за сърце. Впоследствие властите са разследвали стотици смъртни случаи, ексхумирайки тела на бивши пациенти.

[ad id=“225664″]

Медик, който е бил осъден за убийството на пациенти в Германия чрез предозиране на лекарства за сърце, се смята, че е убил най-малко 84-ма души, като истинският размер на убийтвата би могъл да е и по-голям, съобщиха разследващи, цитирани от „Асошиейтед прес“.

Нилс Хьогел е бил осъден през 2015 г. за две убийства и два опита за убийство в клиника в северозападния германски град Делменхорст. Но от прокуратурата отдавна бяха заявили, че смятат, че той е убил повече хора, като през миналата година говореха за най-малко 43-ма души.

Престъпленията излязоха наяве, след като Хьогел беше осъден за опит за убийство за друг случай. Впоследствие властите са разследвали стотици смъртни случаи, ексхумирайки тела на бивши пациенти в Делменхорст и намиращия се в близост Олденбург.

Шефът на полицията в Олденбург заяви днес, че властите вече са открили доказателства за 84 убийства в допълнение към онези, за които Хьогел е бил осъден. Броят на действителните убийства вероятно е по-висок, защото някои жертви са били кремирани, което прави невъзможно събирането на доказателства.

[ad id=“238430″]

„84 убийства… ни оставят безмълвни“, посочи полицейският началник.

източник:  news.bg


image0 (9K)