НАЙ-НОВИ:

Меркел: Мигрантският поток от 2015-а няма да се повтори. В Германия живеят 4,5 млн. мюсюлмани 

В първата си реч в парламента, откакто миналата седмица встъпи в длъжност за четвърти мандат на поста, Меркел призна, че дебатите за миграцията до ден днешен поляризират страната.

[ad id=“225664″]

Германският канцлер Ангела Меркел повтори днес обещанието си, че огромният миграционен наплив от 2015 г. няма да се повтори, предаде „Асошиейтед прес“. В първата си реч в парламента, откакто миналата седмица встъпи в длъжност за четвърти мандат на поста, Меркел призна, че дебатите за миграцията и до ден днешен поляризират страната.

[ad id=“263680″]

„Германия, която между 2015 и 2016 г. допусна на своя територия над 1 милион мигранти, може да се гордее със себе си“, заяви тя. „Разбира се, вярно е и че това беше извънредна хуманитарна ситуация. А подобна хуманитарна ситуация не трябва да се повтаря“, добави Меркел.

Германският канцлер призна, че споразумението с Турция от 2016 г. за ограничаване на миграцията има много противници, но даде да се разбере, че „винаги ще го защитава“.

-->

[ad id=“236993″]

„Ислямът е част от германското общество“, заяви в речта си Меркел, цитирана от ДПА. „Очевидно е, че нашата страна носи отпечатъка на християнството и юдаизма. Но в същата степен е вярно и че при положение, че сред нас живеят 4,5 млн. мюсюлмани, тяхната религия, ислямът, също е станал част от Германия“, се аргументира Меркел.

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови