Мехмед Дикме: Изборите показаха, че хората не припознават президента и служебния му кабинет

„Изборите показаха, че хората не припознаха президента и служебния му кабинет, който направи кардинални промени в държавата. БСП влезе в управлението чрез служебния кабинет, а видяхме какви бяха резултатите ѝ на изборите. Интересите на хората трябва да бъдат над личните интереси на политиците. Политиците трябва да загърбят своето лично его и да подкрепят правителство, за да върви държавата напред. България не е в криза, България сега има повече пари от 2001 – 2005 година. Идея си нямате колко много ресурс се хаби в България и затова корупцията е толкова голяма, защото има много пари“. Това каза пред БНР Мехмед Дикме, председател на гражданско сдружение ДЕН, министър на земеделието от 2001 до 2005 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Според него проблемът на управлението на държавата е, че администрацията е обезкървавена от гледна точка на способни кадри. „Правилно е, който иска да подкрепи правителството, предложено от Слави Трифонов. През следващите дни очаквам от номинирания за министър-председател да излезе с конкретна програма. В интерес на всички партии е да бъде одобрено това правителство с ясен хоризонт до 1 година, да минат президентските избори, да се успокои обществото“. Дикме посочи, че ДПС трябва да търси начин как да реанимира имиджа на партията, а Бойко Борисов да излезе извън играта:

„Всички политици имат нужда от успокоение. Държавата има необходимост от възстановяване на своя имидж, особено сред чуждестранните инвеститори. Това може да стане със стабилно правителство с ясен мандат, ясна програма и с ясни цели“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)