Милен Матеев: ПП ще участва само в правителство с програмата от първия мандат

„ПП ще участва във всякакви разговори, но ще участваме само в едно ново правителство, което приема програмата, която ние представихме при приемане на първия мандат.“ Това каза в интервю за БНР Милен Матеев, председател на Комисията по правни и конституционни въпроси в парламента.

Матеев смята, че в този формат в парламента не могат да се постигнат целите, които си е поставила ПП и изрази лично мнение, че по-скоро се върви към избори.

image0 (9K)

Още по темата

30 юни 2022 11:08

15

12 апр 2022 14:22

70

„Явно ИТН нямат настройката да участват в едно антикорупционно реформаторско бъдещо мнозинство или бъдещо правителство в парламента“, заяви Матеев, визирайки и антикорупционния закон, чието разглеждане се бави и отлага.

По въпроса с евентуалната кандидатура на Никола Минчев за премиер Матеев изтъкна, че той има капацитет за това.

„Той може да бъде министър-председател. Познавайки качествата на Никола Минчев, той може да заеме всеки висш пост и да се справи отлично.“

За попълването на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет Матеев отбеляза, че „така разписана, конституционната процедура е предварително обречена при такива сложни комбинации“ като настоящата в парламента.

„В желанието си да се докопат до инструмента хартиени бюлетини, с който по стар начин да манипулират изборите, новото мнозинство „хартиена бюлетина“ може да прегази абсолютно всички правила, както прегази и Никола Минчев. Няма да се учудя, ако същото се случи с мен“, коментира Милен Матеев

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 70 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!