Милионерът Джанлука Вачи отново шокира

Милионерът Джанлука Вачи отново шокира, но не с пластичния си танц, а с откровение за бъдещето на Европа. В интервю с него той сравни Европа с болен човек, когото не искат да лекуват.

[ad id=“263680″]

Той казва: „Европа е като болен човек, който трябва непрекъснато да приема лекарства” и обясни, че „Никой не мисли за нейното оздравяване – просто й дават някакви медикаменти от време на време, но този организъм няма да издържи дълго време с подобно лечение”. Интервюто е дадено за азербайджанско издание по време на служебно пътуване в столицата на страната Баку, споделя Блиц.
Джанлука признава, че не вярва в бъдещето на една такава Европа. Успех би могло да има само, ако се постигне единна фискална политика. Най-мощната държава в Европа е Германия и тя повече от всички влиза в европейската икономика и контролира икономическите процеси в останалите страни, макар да не се харесва това на мнозина. Докато Европейската банка печата парите, Германия ще ръководи европейската икономика.

Ако този процес престане, ситуацията в Европейския съюз ще се усложни и задълбочи, пояснява Вачи. Той не вярва в бъдещето на една такава Европа.


image0 (9K)