Министър Радев: Териториалните планове вече са в Брюксел

Министър Радев: Териториалните планове вече са в Брюксел
Министър Радев: Териториалните планове вече са в Брюксел

Снимка БГНЕС, архив

Тертиториалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след среща с административното ръководство на ТЕЦ „Марица изток“ 2, която продължи повече от 3 часа.

След тричасова среща с административното ръководство на държавните дружества “Мини Марица изток и ТЕЦ „Марица изток 2, енергийният министър Румен Радев обяви, че териториалните планове вече са изпратени в Брюксел, но това не са окончателните решения. По повод изтеклите списъци с фирми с интерес за инвестиции в териториалните планове заяви, че те са само индикативни и че са просто са изискване. Дори обяви, че са твърде малко – едва десетина сазаявили интерес към регион Стара Загора и за цял месец, а заради всичко казано по медии, вероятно и тези инвеститори вече съжаляват.

Още по темата

30 сеп 2023 13:38

83

Министър Радев заяви, че ще отиде и ще говори с протестиращите и на магистралата. Той заяви, че ще ги увери, че ще бъдат запазени работните места, както и че се работи за възможности за развитие чрез преквалификация. Отново повтори, че е мините ТЕЦ 2 ще работят до 2038 година, както и че не трябва да се хващат на блъфове като този списък с фирми, който разбуни духовете за евентуално усвояване на средства по териториалните планове. Министърът очаква разумен диалог от протестиращите въпреки настроенията им.

Заради блокадите на миньори и енергетици в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:
За пътуващите по магистрала „Тракия“ той е от пътен възел „Нова Загора“ по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел „Свобода“.  За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии.

https://www.dnes.bg/

(Visited 18 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)