Миро ще лети до Луната – записал се е за първия туристически полет

Миро се е записал за първия туристически полет до Луната, организиран от японския милиардер Юсаку Маедзава, писа „Телеграф“.

„Споделената мечта е крайно „заразна“ материя. Хората, с които мечтаем същите неща, не са толкова конкуренти, колкото естествените ни съмишленици. Тези дни @yusaku2020 обяви, че търси 8 човека екипаж за мисия до Луната. Това е лудо, невъзможно, опасно… и шансът е малък. Но има шанс. На въпроса „защо“ не трябва да се отговаря дори със „защо не“. Който мечтае, ще разбере. Успех, астронавти!“, сподели певецът и публикува кадър като космически турист.

Японският милиардер, който се занимава с онлайн търговия на модни стоки, иска да сподели космическото си преживяване и с други хора. Той кани 8 човека да се присъединят към него в мисия до Луната.

Полетът трябва да се осъществи с ракетата на SpaceX през 2023 година, а той ще поеме разходите на избраниците. В напреварата могат да се включат артисти като него, xyдoжници, тaнцьopи или пeвци, а също така хора, които са „артисти“ в своята област. Те могат да подават заявленията си на сайта dearmoon.earth дo 14 мapт.


image0 (9K)