Митко Пайнера ще забавлява българите в Чикаго с онлайн концерт на Сигнал

Инициативата на „Пайнер“ е да организира концерти на живо на български изпълнители, които чрез видео връзка от София ще радват сънародниците ни зад граница. Изявата е насрочена за 8 ч. сутринта в неделя, за да може сънародниците ни да започнат купона в полунощ местно време.

В средата на февруари първи изнесоха онлайн концерт за българите в Чикаго – Теди Александрова и Емрах, които пожънаха успех. След тях през март се впуснаха Анелия, Галена и Роксана. А ето, че на 11 април идва ред на Йордан Караджов и група „Сигнал“.

„Не съм голям почитател на онлайн концертите, защото ми се губи връзката с публиката. За мен е важно да се гледаме в очите. Ще пеем около един час за хора – очакванията са за около 250 души, които ще бъдат събрани в клуб. Не знам дали има смисъл от подобни изяви, но се съгласих“, коментира пред „България Днес“ Караджов. Той признава, че след толкова месеци на изолация се създава едно усещане на отвикване да се свири и пее пред истинска публика.

image0 (9K)

Онлайн концертът на „Сигнал“ няма да мине без „Може би“, „Спри се“, „Липсваш ми“, „Сляп ден“, „В друго време, в друг свят“ и други техни хитове, които забавляват няколко поколения. „Правим песни повече от четири десетилетия, дано отново имаме възможност да ги пеем на живо, тъй като пандемията от коронавирус ни отне тази възможност“, сподели Данчо Караджов.

„Пандемията не е по-силна от рокендрола! Преживяхме интересен период, в който срещите с публиката ни бяха отнети, но социалната дистанция като че ли ни сближи повече от всякога и изостри липсата към малките неща – удоволствието от споделения концерт с приятели, от това да напуснем дома си без страх и да се движим свободно“, разясни позицията си фронтменът на „Сигнал“, в която са още Владимир Захариев, Александър Мариновски и Георги Янакиев.

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!