Митничари откриха златни накити за 670 000 лв. на Капитан Андреево

Митничари откриха златни накити за 670 000 лв. на Капитан Андреево

Снимка: Агенция „Митници“

image0 (9K)

Митничари откриха златни накити за близо 670 000 лв. на Капитан Андреево при проверка на автобус, съобщиха от Агенция „Митници“.

Превозното средство с турска регистрация пристига на митническия пункт на 11 май на път от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и 27-те пътници заявяват, че не внасят стоки, валута или парични средства за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник  зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 7279.40 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585.

Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета на стойност 669 704 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Контрабандните златни накити са задържани.

Водачът – турски гражданин на 60 години, е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 3000 лева и забрана за напускане пределите на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 670 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!